Fotomodel aangevallen door bontjas!

Door Hans Uytdenhoven - Redactie Showbizz

De onlangs gehouden modeshow van couturier Angel Languidi zou een hoogtepunt moeten krijgen met een optreden van het Nederlandse fotomodel Lisa Vermeer. Maar het hoogtepunt werd een bizar dieptepunt toen Lisa werd aangevallen door een bontjas en met diverse verwondingen afgevoerd moest worden naar het ziekenhuis!

Het is een trend dat modeshows van bekende couturiers steeds vaker opgeluisterd worden door celebrities. Vandaar dat couturier en bont-specialist Angel Languidi ook extra blij was met de toezegging van fotomodel Lisa Vermeer om zijn creaties te tonen aan het publiek. "Voor deze show lag het accent op bontjassen. Dat ligt wat gevoelig met al die milieu-activisten en dergelijke. Dat een bekend Nederlands fotomodel haar medewering wilde verlenen aan deze modeshow is een statement op zich natuurlijk, die de verkoopcijfers van bont weer een positieve injectie hadden kunnen geven. Maar door dit incident zijn we weer terug bij af vrees ik", aldus een zichtbaar aangedane Languidi.

De in het Amsterdamse Havenhotel gehouden modeshow verliep aanvankelijk zonder problemen. Languidi's creaties werden positief ontvangen door de alom vertegenwoordigde Nederlandse modejournalisten. Hoogtepunt van de avond zou het optreden van Lisa Vermeer worden, gehuld in het topstuk van de collectie.

Aangevlogen op catwalk

Modejournalist Hans van Leeuwen: "De meeste modellen waren aan het eind van de catwalk toen Lisa met een werkelijk schitterende bontjas het begin van de catwalk betrad. Alle ogen waren natuurlijk meteen op haar gericht. Zij begon naar het eind van de catwalk te lopen, terwijl de overige modellen terug naar het begin kwamen. Op het moment dat zij elkaar passeerden op de catwalk gebeurde het. De bontjas van één van de andere modellen vloog Lisa letterlijk aan. Eerst dacht ik nog aan een stunt die bij de show hoorde, maar het werd een echte worsteling en het uitzinnig schreeuwen van Lisa deed mij beseffen dat dit niet gespeeld kon zijn. Het geheel speelde zich vlak voor mijn neus af. Ik wist mij geen raad. Het was duidelijk dat er ingegrepen moest worden. Ik ben toen dus ook gaan schreeuwen en met mijn armen gaan zwaaien tot er iemand te hulp kwam."

De bontjas werd uiteindelijk overmeesterd door zes bewakers en afgevoerd in een dierenambulance. Lisa Vermeer werd met diverse snij- en bijtwonden in het ziekenhuis opgenomen. Volgens de artsen is haar toestand goed te noemen. Volgens haar manager is Lisa een 'emotioneel wrak' en zijn rechterlijke stappen onafwendbaar.

Jaloezie

Volgens Angel Languidi is het een zeer te betreuren, maar niet geheel onverwacht incident. "Ik werk al tientallen jaren met bont en ik beschouw het eigenlijk als levend materiaal met veel gevoel. Op het moment dat Lisa de catwalk betrad had niemand meer oog voor de andere jassen. Eén van die jassen werd hierdoor uitzinnig jaloers en kon zich niet meer bedwingen. Ik praat het niet goed, maar het zijn wel heel natuurlijke gevoelens. Ik verwonder me er zelfs over dat er tot nu toe al niet veel meer incidenten zijn geweest met bontjassen. Ik zou in ieder geval uit veiligheidsoverwegingen mijn eigen vrouw nooit in een bontjas rond laten lopen, en ik snap niet dat andere vrouwen of mannen nog wel bont durven dragen.
Voor mij is de lol er nu ook af. Ik stap over naar de latex lingerie."

  © 2001-2020 Algemeen Lachblad™