Duikers aangevallen door gefrustreerde Man van Atlantis!

Door Silvia Adams - Medewerkster Duikplezier

Vier duikers zijn voor de kust van Los Angeles, USA, aangevallen door - naar wat zij geloven - de Man van Atlantis!

"Voor een natuurdocumentaire waren we blauwe pijlstaartvissen aan het fotograferen, toen plotseling uit een onderwatergrot een donker gevaarte op ons af kwam," verteld Steven White, één van de geschrokken duikers. "Eerst dachten we dat het om een octopus of een sidderaal ging, maar al snel zagen we dat het om een mens-achtig wezen ging." Robert Pendel, een andere duiker; "Toen hij vlak bij was drukte ik in een reflex op de ontspanknop van mijn fototoestel. Dat bleek mijn redding want het flitslicht verblindde hem waardoor hij zijn aanval afbrak."

Alex Vandeburg, de derde duiker, is ervan overtuigd dat het de Man van Atlantis is geweest. "Ik ben altijd een grote fan van de televisieserie 'De Man van Atlantis' geweest (in de jaren 70/80 ook op de Nederlands televisie - red.). Toen het wezen zo dichtbij kwam herkende ik in hem direct de hoofdpersoon van de serie. Als je een serie zo vaak gezien hebt dan herken je de hoofdpersoon uit duizenden. Hij is wel wat gemuteerd. Zijn huid en andere lichaamsdelen zijn meer aangepast aan het leven onder water, maar dat is niet meer dan normaal."

Als grof huisvuil aan de straat gezet

Alex Vandeburg: "Direct bij terugkomst heb ik me verdiept in wat er gebeurd is met de Man van Atlantis. Het blijkt dat hij op een schandalige manier aan de kant is gezet toen de serie lagere kijkcijfers begon te krijgen. Jarenlang heeft hij zich kapotgewerkt voor die serie en toen is hij als grof huisvuil aan de straat gezet. Mijn theorie is dat hij zo gefrustreerd was dat hij zich teruggetrokken heeft in zee, en sindsdien daar leeft. Dat verklaard ook zijn agressie tegen mensen. Ik vind het niet zo gek dat hij daar niets meer mee te maken wil hebben".

"Maar ik ben er van overtuigd dat hij ons alleen maar aan het schrikken wilde maken. Echt iemand kwaad doen kan hij volgens mij niet, daar heb ik genoeg afleveringen van de 'Man van Atlantis' gezien. Hij blijft gewoon mijn held!"

  © 2001-2020 Algemeen Lachblad™