Omkoopschandaal: Miss Duitsland van 140 kilo!

Door Hans Uytdenhoven - Redactie Showbizz

De onlangs gehouden Miss Duitsland-verkiezing leverde een wel heel onverwachte winnares op. De 140 kilo wegende Eva von Schraumblaten werd verkozen tot de mooiste vrouw van Duitsland. Een onvervalst omkoopschandaal volgens velen!

De in het Berlijnse Grünau Hotel gehouden Miss Duitsland-verkiezing zorgde voor veel beroering. Volgens velen was er sprake van een onvervalst omkoopschandaal, nadat de 140 kilo wegende Eva von Schraumblaten tot winnares werd uitgeroepen.
Gunter Bisschop, journalist van het Duitse opinieblad 'Privat': "Het was al zeer verdacht dat deze vrouw tot Miss Noordrijn-Westfalen werd verkozen. Maar dat zij vervolgens ook nog eens Miss Duitsland is geworden zegt mij genoeg. Dit zaakje stinkt aan alle kanten."
Volgens de organisatie van de Miss verkiezing is alles volgens het boekje gegaan. "Wij waren ook verbaasd over deze uitslag, maar onze jury bestaat louter uit mensen die in de politiek of showbizz actief zijn, of zijn geweest. Dat zijn stuk voor stuk integere mensen waarbij ik me niet voor kan stellen dat ze zich met onregelementaire zaken inlaten."

Voorzitter van de jury, oud-bondskanselier Helmut Kohl, verzekerd dat het bepalen van de winnares geheel eerlijk is gebeurd. "Misschien voldoet Eva niet geheel aan het beeld wat de meeste mensen hebben van een Miss, maar bij een wedstrijd zoals deze geldt nu eenmaal: wie de meeste stemmen krijgt heeft gewonnen."

Jaar lang gratis bier

Volgens Gunter Bisschop van 'Privat' is er wel degelijk smeergeld in het spel. "Eva is de dochter is van Heinrich Schraumblaten; eigenaar van een groot aantal bierbrouwerijen in Noordrijn-Westfalen. Schatrijk dus, en bovendien in het verleden al meerdere malen in verband gebracht met smeergeldpraktijken. Volgens een anonieme bron heeft hij de jury bij de Miss Noordrijn-Westfalen verkiezing met een jaar lang gratis bier omgekocht om op zijn dochter te stemmen. Mijn vermoeden is dat hij bij deze verkiezing hetzelfde heeft gedaan. Ik ken het drankgebruik van enkele juryleden, en ik kan je verzekeren dat - wanneer je dan een jaar lang bier in geld omrekent - het om gigantische bedragen gaat."

"Goede afspiegeling van Duitse volk"

Volgens Anna Kranz, Miss Duitsland 1972 en eigenaresse van een modellenbureau, doet deze kwestie het imago van Miss-verkiezingen geen goed. "Er hangt altijd al een geur van omkoping aan Miss-verkiezingen - in wat voor vorm dan ook. Het is natuurlijk de droom van iedere vrouw om Miss Duitsland te worden. Ik denk dat dochter en vader Schraumblaten die droom op hun manier hebben proberen te verwezelijken. En dikke vrouwen zijn natuurlijk absoluut niet lelijk, alleen moet je wel reeël zijn en stellen dat we met Eva als kandidate onze kansen op een Duitse Miss World of Miss Universe met Eva wel kunnen vergeten.

"Aan de andere kant is het misschien wel goed dat dit gebeurd is. Aangezien 70% van de Duitse bevolking te dik is, kan je Eva ook zien als een goede afspiegeling van ons volk. Misschien zet Duitsland wel een nieuwe trend in."

  © 2001-2020 Algemeen Lachblad™