Man praat letterlijk met dubbele tong!

Door Hans de Groot - Redactie Menselijk Lichaam

Een 43-jarige oplichter uit het Drentse Beukelaar blijkt na een lichamelijk onderzoek letterlijk een dubbele tong te hebben!

De man, die plaatselijk ook bekend staat als 'de Leugenaar van Beukelaar', werd lichamelijk onderzocht door Dr. Krijger, politiearts van de gemeente Zutphen. "Deze man is de laatste dertig jaar al honderden keren opgepakt voor oplichting. Hij is vele malen veroordeeld tot celstraffen. Ook zijn talloze psychiaters met hem aan de slag geweest, maar de man bleef onverbeterlijk liegen en bedriegen. Toen hebben we deze keer maar eens besloten de man aan een lichamelijk onderzoek te onderwerpen. En wat daar uigekomen is tart elke verbeelding. Zoiets verzin je toch niet!"

De man werd opgepakt wegens het maken van een verkeersongeluk. Hij verleende geen voorrang op een kruispunt en reed een bestelbus aan. Het slachtoffer: "Eerst ontkende hij dat hij achter het stuur had gezeten. En dat terwijl er verder niemand in de auto zat. Daarna zei hij dat auto's van links tegenwoordig voorrang hadden. Hij zei het zo stellig dat ik nog bijna ging twijfelen ook."

Hoofdagent Verbon van de Gemeentepolitie Zutphen: "Deze man is een dwangmatige leugenaar. Zelfs tijdens het laatste verhoor loog hij nog over zijn naam, adres, woonplaats en zelfs over zijn geslacht. En dat terwijl hij hier kind aan huis is. We hebben een dossier van hem waar we een aparte archiefkast voor hebben moeten aanschaffen."

De advocaat van de man ziet in de ontdekking een aangrijpingspunt om voor vermindering van straf te pleiten. "Mijn client is totaal onschuldig. Deze man is door een aangeboren afwijking op het slechte pad geraakt. Daar is hij zelf geen debet aan. Ik zal zelfs een schadeclaim indienen wegens geleden psychische schade."

Strafpleiter Mr. Hoogenvoorde neemt deze argumenten nog in overweging. "Dit is een beetje een apart geval. Het is duidelijk dat deze man al die jaren slachtoffer is geweest van een grilige speling der natuur. Ik ben aan het onderzoeken of we de man gerechtelijk kunnen dwingen om zijn tong chirugisch weer aan elkaar te laten maken. Door de staat betaald natuurlijk."

  © 2001-2020 Algemeen Lachblad™