Schoonmaker licht bedrijven op met nep-sexlijn!

Door Paul Schroot - Medewerkster Communicatie

Een Amsterdamse schoonmaker heeft enkele bedrijven in de hoofdstad voor tonnen opgelicht, door tijdens de schoonmaakwerkzaamheden maandenlang zijn eigen nep-sexlijn te bellen!

"Dit is krankzinnig en geniaal tegelijk," verteld Johan de Graaff, rechercheur van het politiekorps Amsterdam-Amstelland. "De verdachte heeft een paar maanden geleden een sexlijn geopend á € 1,30 per minuut. Vervolgens ging hij in de avonduren aan de slag als schoonmaker van grote kantoorpanden. Wanneer hij dan in zo'n bedrijfspand een kamer binnenkwamen om schoon te maken pakte hij eerst de telefoon in die kamer, belde zijn eigen sexlijn, en legde de hoorn naast de haak totdat hij klaar was met het schoonmaken van de kamer. Dan hing hij de telefoon op, ging naar de volgende kamer en belde vrolijk weer meteen naar zijn sexlijn."

De man wordt ervan verdacht op deze manier verschillende bedrijven in korte tijd voor enkele tonnen opgelicht te hebben. "We weten nog niet precies om hoeveel geld het gaat, want we zijn de telefoonrekeningen nog aan het napluizen. Maar met € 1,30 per minuut en enkele uren per avond gaat het hard natuurlijk," aldus Johan de Graaff. "Misschien loopt het wel in de miljoenen."

Neef in Australië

De zaak kwam aan het licht doordat één van de bedrijven de hoog opgelopen telefoonrekening nader ging onderzoeken. "Er bleek één bepaald nummer zeer vaak gebeld te worden. Toen we dat nummer zelf eens draaide hoorde we: 'Dit telefoonnummer kost één euro dertig per minuut' en vervolgens alleen maar ruis. Dat kan niet kloppen, dachten wij en hebben het nummer na laten trekken," aldus een woordvoerder van het bedrijf. "Toen we bijna zeker wisten dat het de schoonmaker moest zijn, hebben we hem daar eerst eens mee geconfronteerd. Hij zei een neef in Australië te hebben met wie hij nogal veel contact had. Toen we hem vroegen die neef dan maar eens in ons bijzijn te bellen, brak hij in tranen uit en heeft hij alles bekend."

Rechercheur de Graaff: "De man verkeerde duidelijk in een sociaal isolement. In verband daarmee is het nog extra tragische hoe de man tot deze daad is gekomen. Klaarblijkelijk is hij zelf jarenlang verslaafd geweest aan sexlijnen. Om de schulden die hij daardoor heeft gekregen af te kunnen lossen, is hij tot deze criminele maar toch ook geniale daad gekomen. De man bleek overigens een uitstekende schoonmaker te zijn, die zijn werk met volle overtuiging uitoefende en trots was op zijn vak. Dat komt mooi uit want ik kom nog wel eens in gevangenissen en laat ik u eerlijk zeggen: de schoonmaakkwaliteiten van deze man kunnen ze daar uitstekend gebruiken."

  © 2001-2020 Algemeen Lachblad™