Mysterieuze steunbetuiging aan Maxima ontdekt!

Door Paul Schroot - Medewerkster Communicatie

Een oplettende telescopist uit San Miguel, Mexico, heeft een op de maan 'gekraste' boodschap gevonden wat een steunbetuiging aan onze aanstaande koningin lijkt te zijn!

"Aanvankelijk wisten we niet wat we hier mee aan moesten", verteld Pablo Fernandez, hoofd van het observatiecentrum in San Miguel, Mexico. "We dachten dat wat zwart maanstof op toevalligerwijze enkele letters had gevormd. Maar bij nadere studie bleek het om drie duidelijk ontcijferbare woorden - 'Maxima is OK' - te gaan. Heel opmerkelijk, maar op zich zeiden deze woorden ons niets. Eťn van onze telescopisten had wel een verre nicht in Accapulco die Maxima heet, maar het leek ons erg onwaarschijnlijk dat zij iets van doen had met dit verschijnsel. Pas na publicatie in een internationaal astrologisch vakblad is het balletje gaan rollen."

Job Grootjes van het Nederlands Instituut Interplanetaire Studies was met stomheid geslagen toen hij het artikel las. "Men ging er klakkeloos vanuit dat dit Engelse woorden zouden zijn. Mijn theorie is dat we de boodschap in de Nederlandse taal moeten lezen. Als we dat doen lezen we een steunbetuiging aan Maxima Zorreguieta, onze toekomstige koningin. En als iemand die ons Nederlands vorstendom een warm hart toedraagt kan ik daar alleen maar achter staan."

Derde donderdag van de maand

Hoe de woorden op het maanoppervlak terecht zijn gekomen, en wie of wat daar verantwoordelijk voor is, blijft nog onduidelijk. Job Grootjes: "Dat is een lastig vraagstuk. Ik weet dat er tegenwoordig meerdere hobbyisten zijn die op eigen gelegenheid ruimtevluchten maken. De NASA probeert dit angstvallig geheim te houden om mensen niet op ideeŽn te brengen, maar het is een feit. Ook in Nederland hebben we enkele mensen die zich op dit hellende vlak begeven (Red. zie artikel "Mestverwerkers maken ruimtevlucht in eigen beheer!"), en ik sluit niet uit dat deze lieden hier iets mee te maken hebben gezien het waarschijnlijk Nederlandse karakter van de hele zaak."

Voor wie de boodschap met eigen ogen wil aanschouwen is er goed nieuws. Job Grootjes: "De boodschap is vrij groot en daardoor bij helder weer zelfs met het blote oog te zien. Gezien de rotatie van de maan ten opzichte van aarde moet de maan volgens mijn berekeningen iedere derde donderdag van de maand in de ideale stand staan om de boodschap te kunnen zien."

© 2001-2018 Algemeen Lachbladô