Opmerkelijke voertuigen in Egyptische hiŽrogliefen!

Door Diewe Tuinstra - Redactie Archeologie

In een recent ontdekte kamer onder de Tempel van Nestar, Egypte, hebben archeologen op een muur een 5000 jaar oud hiŽroglief ontdekt met afbeeldingen van voertuigen die zeker geen gemeengoed waren in de tijd van de Egyptenaren!

Engelse archeologen hebben wel een hele opmerkelijke vinding gedaan in de tempel van koning Nestar, nabij de Egyptische stad Bacheos. Radar-apparatuur wees uit dat er onder het hoogaltaar in de tempel nog een ruimte moest zijn. Na het verplaatsen van het negen ton wegende altaar kwam de toegang tot deze ruimte vrij. Het bleek een kamer te zijn met sensationele hiŽrogliefen. Er zijn afbeeldingen gevonden van een soort helicopter, iets wat lijkt op een onderzeŽr, en nog enkele voertuigen die nog het meest weghebben van wat wij nu UFO's zouden noemen!

De Egyptische beschaving is ťťn van de oudste beschavingen van de wereld; meer dan 7000 jaar. Ze gebruikte hiŽrogliefen om tempels mee te versieren en om verhalen uit te beelden. Volgens top-archeoloog en Egypte-kenner Jeffry Hart is er geen twijfel over de echtheid van de hiŽrogliefen. "Deze kamer is duizenden jaren hermetisch afgesloten geweest. Hier is onmogelijk mee geknoeid."

Wie de hiŽrogliefen heeft gemaakt is nog onduidelijk. Jeffry Hart: "Het is ook ongewoon dat er verder niets in de kamer te vinden is. De kamer is werkelijk ťťn grote hiŽroglief. Klaarblijkelijk was het de makers puur om het verhaal te doen, en moeten we het vooral niet als versiering zien."

Een grote, lange reis

Het team archeologen is inmiddels begonnen de hiŽrogliefen te ontcijferen. "We vinden tekens die we nog nooit eerder hebben gezien, en dat bemoeilijkt het lezen enorm. Wat we tot nu toe weten is dat het om een grote, lange reis gaat. Vandaar die voertuigen ook natuurlijk. Wat we ook weten uit andere hiŽrogliefen uit de tempel is dat koning Nestar omstreeks 2950 v.C. van het toneel verdween. Hij werd plotseling opgevolgd door de pas 14-jarige Hoedjefa. En van Nestar is nooit een sarcofaag gevonden."

Volgens top-archeoloog en Egypte-kenner Jeffry Hart is een link tussen deze feiten niet vergezocht. "Ik wil op dit moment nog niets suggereren, maar ik heb zelf het gevoel dat koning Nestar met ťťn van deze voertuigen op reis is gegaan. De eigenaars van de voertuigen zijn dan naar alle waarschijnlijkheid buitenaardse wezens geweest. Ik denk dit omdat maar weinig mensen zo precies alles opschreven als de Egyptenaren."

Wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn in deze zaak leest u het uiteraard als eerste in het Algemeen Lachblad.

© 2001-2020 Algemeen Lachbladô